Peygamberimiz amin dedi mi? Peygamberimiz amin dedi mi?, Peygamberimiz âmin dedi mi?, Peygamber efendimiz ümmeti için ne dedi?, Peygamber efendimiz kimler için burnu sürtülsün demiştir?, Peygamber efendimiz nasıl gülerdi?, Amin dinimizde var mı?
Peygamberimiz amin dedi mi?
Peygamberimiz âmin dedi mi?, Ve son basamakta Cebrâil, 'Ramazana yetişmiş, Ramazanı idrak etmiş olduğu halde Allah'ın mağfiretini kazanamamış, afv ü mağfiret bulamamış kimseye de yazıklar olsun, rahmetten uzak olsun o! ' dedi, ben de 'amin' dedim.”
Peygamberimiz âmin dedi mi?
Peygamberimiz âmin dedi mi?,
Ve son basamakta Cebrâil, 'Ramazana yetişmiş, Ramazanı idrak etmiş olduğu halde Allah'ın mağfiretini kazanamamış, afv ü mağfiret bulamamış kimseye de yazıklar olsun, rahmetten uzak olsun o! ' dedi, ben de 'amin' dedim.”
Peygamber efendimiz ümmeti için ne dedi?
Peygamber efendimiz ümmeti için ne dedi?,
Namazda Fâtiha suresi okunduğunda “âmîn” demenin hükmü nedir? “Âmîn”, Yüce Allah'ın kabul etmesini temenni etmek amacıyla duanın sonunda söylenen sözdür. Hz. Peygamber (s.a.s.), duanın sonunda “âmîn” denilmesini tavsiye etmiştir (Buhârî, Ezân, 111 [780]; Müslim, Salât, 72-75 [410]).
Peygamber efendimiz kimler için burnu sürtülsün demiştir?
Peygamber efendimiz kimler için burnu sürtülsün demiştir?,
"Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem" diyen Peygamber Efendimizin (sav) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile; Dualarımız kabul, ibadetlerimiz makbul, Cumamız mübarek olsun.
Peygamber efendimiz nasıl gülerdi?
Peygamber efendimiz nasıl gülerdi?,
Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün.
Amin dinimizde var mı?
Amin dinimizde var mı?,
Genellikle O'nun gülüş tarzı tebessüm/gülümseme şeklindedir. Hz. Aişe validemiz: "Resulullah Efendimizin, küçük dili gözükecek şekilde, kendinden geçercesine güldüklerini hiç görmedim. Onun gülüşü tebessüm şeklindeydi" demiştir.
Amin yerine ne demeli?
Amin yerine ne demeli?,
Din İşleri Yüksek Kurulu
Âmin, “kabul buyur” demektir. Dualardan sonra “âmin” deme uygulaması sünnetle sabittir. Hz. Peygamber (s.a.s.), “İmam 'âmin' dediği vakit siz de 'âmin' deyiniz.
Hiç ümmet olmayan peygamber kimdir?
Hiç ümmet olmayan peygamber kimdir?,
Amin, Allah kabul etsin anlamına sahip olan bir kelime olarak kullanılmaktadır. Eski Mısır dilinde ise Amin yerine Amon veya Amun şeklinde bir kullanımın söz konusu olduğu bilinmektedir.
Peygamber efendimizin ilk sözü neydi?
Peygamber efendimizin ilk sözü neydi?,
Muhammed'e Hira'da ilk vahiy olarak inmiştir: - “Yaratan Rabbinin adıyla oku! - O, insanı bir alaktan yarattı. - Oku!
Peygamber efendimizin 3 tane sözü nedir?
Peygamber efendimizin 3 tane sözü nedir?,
Hutbeden sonra , sahabe efendilerimiz “Bu sefer senden daha önce duymadığımız bir şeyi duyduk yâ Rasûlallah! Eskiden böyle yapmıyordunuz, şimdi minbere çıkarken üç defa “amin” dediniz.
Peygamber efendimiz neye 3 kere amin dedi?
Peygamber efendimiz neye 3 kere amin dedi?,
1, 2, 3, 4. (Peygamber), âmânın kendisine gelmesinden ötürü yüzünü ekşitti ve çevirdi. (Resûlüm! onun halini) sana kim bildirdi! Belki o temizlenecek, yahut öğüt alacak da o öğüt ona fayda verecek.
Peygamber efendimiz kime yüzünü ekşitti?
Peygamber efendimiz kime yüzünü ekşitti?,
Hadislerden gelen bilgilere göre Muhammed'in şemâili şöyledir: Boyu ne çok uzun ne de çok kısaydı, kırmızıya çalan duru parlak dudakları, beyaz tenli, yuvarlak ve ayın ondördü gibi ışık saçan parlak yüzü, iri ve simsiyah gözleri, uzun ve sık kirpikleri ile nur gibi bir peygamber idi.
Peygamber efendimizin yüz şekli nasıl?
Peygamber efendimizin yüz şekli nasıl?,
Peygamber efendimiz (s.a.v) sevinince toprağa, üzülünce göğe bakarmış; yerde tevazu gökte ferahlık vardır çünkü.