Camide hangi ibadetler yapılır? Camide hangi ibadetler yapılır?, Camide cemaatle hangi namaz kılınır?, Camiye gidince ne yapılır?, 1 saatlik itikaf olur mu?, Mescitlerde neler yapılır?, Cemaatle namaz kılarken ne okunur?
Camide hangi ibadetler yapılır?
Camide cemaatle hangi namaz kılınır?, Beş vakit namaz; Cuma, bayram ve teravih namazlarının topluca eda edilmesinin yanında Kur'ân tilaveti, zikir ve itikâf gibi ibadetler de camilerde yapılmıştır.
Camide cemaatle hangi namaz kılınır?
Camide cemaatle hangi namaz kılınır?,
Beş vakit namaz; Cuma, bayram ve teravih namazlarının topluca eda edilmesinin yanında Kur'ân tilaveti, zikir ve itikâf gibi ibadetler de camilerde yapılmıştır.
Camiye gidince ne yapılır?
Camiye gidince ne yapılır?,
1-Camii ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacaktır.
1 saatlik itikaf olur mu?
1 saatlik itikaf olur mu?,
Günahımı affet, lütuf kapılarını benim için aç)” (Tirmizî, Salât, 231) diye dua edilir. Camiye, sağ ayakla, eûzü besmele çekilerek ve yukarıdaki dua okunarak girilir; kerahet vakti değilse iki rekât namaz kılınır, vaaz ediliyorsa veya Kur'ân okunuyorsa ses[1]sizce dinlenir.
Mescitlerde neler yapılır?
Mescitlerde neler yapılır?,
Müstehab îtikâf için, belli bir müddet yoktur. Niyet ederek camide yarım saat, bir saat durmakla bile îtikâf yerine getirilmiş olur.
Cemaatle namaz kılarken ne okunur?
Cemaatle namaz kılarken ne okunur?,
Mescit ismi verilen bu yapıların camilerden ayrılan yönü ise minaresinin ve minberinin olmamasıdır. Ancak buna rağmen mescitler cemaatle veya cemaatsiz olarak namaz kılınabilen, Kur'an okunabilen ve secde edilebilen yerlerdir.
Yatsı namazı cemaatle kaç rekat kılınır?
Yatsı namazı cemaatle kaç rekat kılınır?,
Hanefî mezhebine göre cemaatle namaz kılarken, imama uyan kimse Fâtiha'yı ve ardından okunan âyet veya sûreyi imam ile birlikte okumaz. İmama uyan kimseden, namazda Kur'ân okuma yükümlülüğü tamamen düşer (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/50). Şâfiî ve Hanbelî mezheplerine göre ise okuma yükümlülüğü tamamen düşmez.
Camiye girerken hangi namaz kılınır?
Camiye girerken hangi namaz kılınır?,
Yatsı namazı, yatsı vaktinde kılınan bir namazdır. Yatsı namazı, Vitir namazı hariç toplam 10 rek'âttır. 4 rek'ât ilk sünnet, 4 rek'ât farz, 2 rek'ât son sünnet. Namazdan sonra vacip olan vitir namazı kılınır.
Camiye giderken nelere dikkat etmeliyiz?
Camiye giderken nelere dikkat etmeliyiz?,
Tahiyyetü'l-mescid namazının, camiye girildiğinde kılınması sünnettir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), söz konusu namazla ilgili olarak; “Sizden biriniz mescide girdiğinde oturmadan iki rek'at namaz kılsın.” (Buhârî, Salât, 60 [444]; Müslim, Salâtü'l-müsâfirîn, 69 [714]) buyurmuştur.
Camiye giderken atılan her adım sevap mıdır?
Camiye giderken atılan her adım sevap mıdır?,
a) Camiye giderken vakarlı olunmalı, sağ ayakla ve abdestli girilmeli, girerken Peygamber Efendimize salavat-ı şerife getirilmelidir. b) Camiye gelirken beden ve elbise temizliğine dikkat edilmelidir. c) Camiye girildiğinde vaaz ediliyor veya Kur'an-ı Kerim okunuyor ise sükûnetle dinlenilmelidir.
İtikafı ne bozar?
İtikafı ne bozar?,
Peygamber (s.a.s.), camiye giderken atılan her adımdan dolayı kişinin bir derece yükseltilip, bir günahının silineceğini haber vermiştir (Buhârî, Ezân, 30 [647]; Ebû Dâvûd, Salât, 49 [559]).
Kadınlar camide itikafa girebilir mi?
Kadınlar camide itikafa girebilir mi?,
İtikafı bozan şeyler şunlardır; İtikaf süresi boyunca camii veya mescitten dışarı çıkmak itikafı bozar. Bilinci tamamen kaybolmasına neden olacak baygınlık geçirmek itikafı bozar. Karşı cins ile yakın temasa geçmek itikafı bozar.
İtikaf tan nasıl çıkılır?
İtikaf tan nasıl çıkılır?,
Yukarıda izah edildiği şekli ile camide itikâf erkeklere mahsustur. Kadınlar ise evlerinin namaz kılmak üzere belirledikleri bir yerinde itikâfta bulunabilirler (Merğinânî, el-Hidâye, 1/129).