Lokmanin ustune ne konur? Lokmanin ustune ne konur?, Lokmanın çıtır olması için ne yapmak lazım?, Lokmanın hamuruna ne konur?, Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?, Lokma şurubu nasıl yapılır?, Çıtır çıtır halka tatlısı nasıl yapılır?
Lokmanin ustune ne konur?
Lokmanın çıtır olması için ne yapmak lazım?, İstediğiniz kıvamda kızarınca delikli kepçe ile yağın içinden soğuk şerbetin içine bırakın iki dk kadar bekletip şerbetin içindende çıkartın isteğe bağlı üzerine çikolata sos sıkıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Lokmanın çıtır olması için ne yapmak lazım?
Lokmanın çıtır olması için ne yapmak lazım?,
İstediğiniz kıvamda kızarınca delikli kepçe ile yağın içinden soğuk şerbetin içine bırakın iki dk kadar bekletip şerbetin içindende çıkartın isteğe bağlı üzerine çikolata sos sıkıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Lokmanın hamuruna ne konur?
Lokmanın hamuruna ne konur?,
Bu yağın sıcaklığı farklı. İkinci yağın sıcaklığı daha yüksek. Hamur kabarana kadar lokmalar ilk yağda kalıyor sonra diğerine alıyoruz. Bu şekilde hem içi daha iyi pişiyor hem de çıtır olmasını sağlıyoruz" dedi. Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?
Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?,
İzmir Lokması olarak da bilinen lokma tatlısı her evde bulunan un, tuz, maya ve şeker ile yapılmaktadır. Lokma şurubu nasıl yapılır?
Lokma şurubu nasıl yapılır?,
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 10 dakika kadar bu şekilde kaynatalım. Limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Çıtır çıtır halka tatlısı nasıl yapılır?
Çıtır çıtır halka tatlısı nasıl yapılır?,
Kızartacağınız tencereye yağ eklenir. Hamurdan halka şeklinde sıkılır ve ocağın altı açılır. Yağ ısınınca altı kısılır ve kısık ateşte çevirerek pişirilir. Bu şekilde çıtır çıtır oluyor. Lokma tatlısı şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?
Lokma tatlısı şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu?,
????Püf noktası :İki defa kızartmamızın sebebi şerbete atınca yumuşamaması için, şerbetimiz çok soğuk olacak buna dikkat edelim. Lokma tatlısı kabartma tozu ile olur mu?
Lokma tatlısı kabartma tozu ile olur mu?,
Lokma hamuru için:
3 çorba kaşığı irmik. 1 su bardağından 1 parmak eksik un. 1 paket kabartma tozu. Lokma tatlısına sirke konur mu?
Lokma tatlısına sirke konur mu?,
Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı süt. 5 yemek kaşığı ılık su. 3 yemek kaşığı dolu dolu sirke. Yaş maya ile lokma yapılır mı?
Yaş maya ile lokma yapılır mı?,
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su. Yarım paket yaş maya. 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz. Lokma hamuru kaç dakikada mayalanır?
Lokma hamuru kaç dakikada mayalanır?,
Mayalı sıvıyı ilave edin. Pütürsüz boza kıvamında yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp, ılık ortamda mayalanıp, 2 misli kabarması için 30 dakika bekletin. Lokma hamuruna yumurta konur mu?
Lokma hamuruna yumurta konur mu?,
3. Adım: Bir kap içine unu süt tozunu ve kabartma tozunu eleyelim. Daha sonra ayrı bir kap içinde bir adet yumurta sıvıyağ toz şeker ve suyu ilave edip kaşıkla güzelce karıştırıp, un ve süt tozu karışımına ilave edip iyice bir birine yedirelim. Lokma tatlısı neden dağıtılır?
Lokma tatlısı neden dağıtılır?,
İzmir'de dini öneme sahip günlerde kalabalık köşe başında pişirilen lokma tatlısının halka ücretsiz dağıtıldığı görülebilir. Özellikle ölünün ardından hayır amacıyla veya sünnet düğünlerinde davetlilere dağıtılmak üzere lokmanın taze olarak hazırlanması, pişirilmesi ve dağıtılması adettendir.