Kim ömründe bir kere bu duayı okursa? Kim ömründe bir kere bu duayı okursa?, Kim bu salavatı bir kere okursa?, Kim bu duayı 3 kere okursa?, Kim bu duayı okursa ölene kadar o musibet ona vurmayacak?, Kim bu duayı okursa o sene ölmez?, En güçlü salavat hangisi?
Kim ömründe bir kere bu duayı okursa?
Kim bu salavatı bir kere okursa?, KURAN.gen.tr - KENZÜL ARŞ ( ARŞIN HAZİNELERİ ) DUASI... - Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)den rivayet edilmistir. Söyle buyuruyor; - Cebrail bana dediki: "Ey Muhammed,kim ömründe bir kere bu duayi okursa, Allah´ü Teala onu,kiyamet gününde yüzü ayın ondördü gibi parlak hasreder.
Kim bu salavatı bir kere okursa?
Kim bu salavatı bir kere okursa?,
KURAN.gen.tr - KENZÜL ARŞ ( ARŞIN HAZİNELERİ ) DUASI... - Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)den rivayet edilmistir. Söyle buyuruyor; - Cebrail bana dediki: "Ey Muhammed,kim ömründe bir kere bu duayi okursa, Allah´ü Teala onu,kiyamet gününde yüzü ayın ondördü gibi parlak hasreder. Kim bu duayı 3 kere okursa?
Kim bu duayı 3 kere okursa?,
İmâm-ı Becûrî: ''Kim Bu Salâtı Ömründe Bir Kere. Okuyupta Cehenneme Girerse Beni Yakalasın' Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammed. Ve alâ âli. Kim bu duayı okursa ölene kadar o musibet ona vurmayacak?
Kim bu duayı okursa ölene kadar o musibet ona vurmayacak?,
(Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istigfar okuyorum. Kim bu duayı okursa o sene ölmez?
Kim bu duayı okursa o sene ölmez?,
Rasulullah Efendimiz şöyle buyuruyor; Her kim bir belaya(musibete) uğrayan kişiyi gördüğünde bu duayı okursa ölene kadar o musibet kendisine vurmayacaktır. Okunuşu: Elhamdülillâhillezî 'âfânî mimmâ ibte-lâke bihî ve feddalenî 'alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlâ. En güçlü salavat hangisi?
En güçlü salavat hangisi?,
Ne güzel Mevlâ ve ne güzel yardımcıdır!” 3- Şihâbüddîn es-Sühreverdî (Kuddise Sirruhû)dan şöyle nakledilmiştir; Her kim bu duâyı âşûrâ günü üç kere okursa o sene ölmekten emin olur. Zira eceli takdir edilen kişiye o gün bu duâyı bu şekilde okumak nasip olmaz! Salavatı abdestsiz okunur mu?
Salavatı abdestsiz okunur mu?,
Yüzyirmi bin salavat-ı şerife gücünde olduğu mana aleminde Peygamberimiz(s.a.v.) tarafından bildirilmiştir. Eski zamanda Kutbül Aktab Ahmed Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti Resulüllah'a sorar. Hangi Üç kişinin duası geri çevrilmez?
Hangi Üç kişinin duası geri çevrilmez?,
el Cevab: Salatu selam getirirken abdestli olmak gerekli değildir. Ezan okuyan müezzin de abdestsiz olarak ezan okuyup sonra abdest alabilir. Zikrederken de abdestli olmak şart değildir. Ne istersen gerçekleşen dua?
Ne istersen gerçekleşen dua?,
3 insanın duası geri çevrilmez; oruç tutan kimse, adil adalet ile toplumunu yöneten yönetici, mazlumun, mağdurun haksızlığa uğramış insanın… Adaletten ayrılmayan herkes için dualarımız kabul olsun. Hangi 5 gecede dua geri çevrilmez?
Hangi 5 gecede dua geri çevrilmez?,
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Kim bir başkası için dua ederse?
Kim bir başkası için dua ederse?,
Türkiye Finans Katılım Bankası | “Şu beş gecede yapılan dualar geri çevrilmez: Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleri…”... Peygamber Efendimiz ölülere hangi duayı okurdu?
Peygamber Efendimiz ölülere hangi duayı okurdu?,
Evet, bir kişinin arkasından yani gıyabında yapılan duanın kabul olacağı hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yüzüne karşı dua edince riya karışabilir, ama gıyabında olunca riyasız olur, yalnız Allah rızası için olur ve dua kabul olur. Gece korkmamak için hangi dua okunur?
Gece korkmamak için hangi dua okunur?,
Peygamber'in (s.a.s.) cenazeye Fâtiha sûresini okuduğu ve tavsiye ettiği (İbn Mâce, Cenâiz, 22 [1495, 1496]), yine Abdullah bin Ömer'in (r.a.) ölülerin ruhuna Bakara sûresinden okunabileceğini güzel gördüğü rivâyet edilmektedir (Beyhâkî, Sünenü'l-Kübrâ, 4/93 [7068]).