Hamurun elastik olması için ne yapmalı? Hamurun elastik olması için ne yapmalı?, Hamurun ele yapışmaması için ne yapılır?, Hamurun lastik gibi olmaması için ne yapmalı?, Hamurun ele yapışmaması için ne yapmalı?, Hamuru yumuşatmak için ne yapılır?, Ele yapışan hamur nasıl düzeltilir?
Hamurun elastik olması için ne yapmalı?
Hamurun ele yapışmaması için ne yapılır?, Askorbik asit unların bekletilmesi sırasında meydana gelen kuvvetlenmeye benzer bir şekilde etki ederek hamurun daha elastiki olmasını sağlar. Böylece gaz tutma kapasitesi yüksek, elastik ve kolay işlenebilir bir hamur elde edilir.
Hamurun ele yapışmaması için ne yapılır?
Hamurun ele yapışmaması için ne yapılır?,
Askorbik asit unların bekletilmesi sırasında meydana gelen kuvvetlenmeye benzer bir şekilde etki ederek hamurun daha elastiki olmasını sağlar. Böylece gaz tutma kapasitesi yüksek, elastik ve kolay işlenebilir bir hamur elde edilir. Hamurun lastik gibi olmaması için ne yapmalı?
Hamurun lastik gibi olmaması için ne yapmalı?,
Yapışmaması için kesici/bıçak un içine daldırılır, unun fazlası silkelenerek kullanılır. Hamurun ele yapışmaması için ne yapmalı?
Hamurun ele yapışmaması için ne yapmalı?,
Yine mayalı bir poğaça hamuru hazırlarken tuzu ilk aşamada içerisine ilave etmemeye özen gösterin. Aksi takdirde hamurunuz sertleşir, dilediğiniz kıvama gelmez ve kabarmaz. Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında mayalandırın. Mayaladığınız ortamın çok soğuk ya da sıcak olmamasına özen gösterin. Hamuru yumuşatmak için ne yapılır?
Hamuru yumuşatmak için ne yapılır?,
Hamur hafif ele yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve bu aşamadan sonra en az 10 dakika yoğurmaya devam edin. Hamur yoğurma makinesi veya ekmek makinesinin hamur yoğurma özelliğini de kullanabilirsiniz. Başta ele yapışan hamur, yoğurmanın sonlarına doğru ele yapışmaz, pürüzsüz ve elastik bir görüntü kazanır. Ele yapışan hamur nasıl düzeltilir?
Ele yapışan hamur nasıl düzeltilir?,
Hamuru biraz ısıtmak için düşük dozda mikrodalgaya atabilirsiniz, sıcak güneş alan bir kısma koyabilirsiniz. Hamur ısıyla yumuşar ve soğukla sertleşir. Hamuru ıslatın. Hamurun yumuşaması için ellerinizi ıslatın ve o şekilde hamuru yoğurun. Hamur ele neden yapışır?
Hamur ele neden yapışır?,
Hamurun Elinize Yapışmasını Önleyin
Zeytinyağı veya bitkisel yağ bu amaç için iyi çalışır. Ellerinizi birbirine sürterek yağın avuçlarınıza ve parmaklarınıza eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Yağ cildinizde yapışmaz bir tabaka oluşturarak hamurun ellerinize yapışmasını zorlaştırır. Hamur neden elastik olmaz?
Hamur neden elastik olmaz?,
Hamuru En İyi Şekilde Yoğurun
Eğer başlangıçta yeterince un koymazsanız hamur elinize olduğu gibi yapışır ve hamuru yoğurma süreciniz çok uzar. Sıvı ya da toz malzemelerinizi doğru miktarlarda kullanırsanız, hamurunuzu daha kolay ve kısa sürede hazırlarsınız. Sürenin uzaması da hamurun mayalanmasına olumsuz etki eder. Hamur yumuşak olması için ne yapmak lazım?
Hamur yumuşak olması için ne yapmak lazım?,
Hamurun kabarmamasındaki en yaygın neden, malzemelerin gereken sıcaklıklarda olmamasıdır. Yani çok sıcak veya aşırı soğuk olarak eklenen su ve süt gibi malzemeler, mayanın yapısını bozar ve kabarmasını önler. Yapılan diğer hata ise şeker ve tuzu mayanın içine birlikte koymaktır. Hamurun rahat açılması için ne yapmalı?
Hamurun rahat açılması için ne yapmalı?,
Poğaça hamurlarına mutlaka şeker ilave edin. Mayanızın daha aktif olmasına yardımcı olacaktır. Bu şekilde birkaç dakika bekletin, tarifinizde varsa sıvı yağ, soda, sirke gibi malzemeleri ekleyin. Özellikle soda ilavesi poğaçalarınızın daha kabarık olmasına yardımcı olacaktır. Hamurun çıtır olması için ne yapmalı?
Hamurun çıtır olması için ne yapmalı?,
Börek yapmak istiyorsanız hamurun içerisine birkaç damla limon ekleyin, böylelikle hamur daha ince açılır ve piştiğinde çok daha çıtır bir börek yiyebilirsiniz. Hamurun her tarafının eşit olabilmesi için hep aynı yöne doğru açmaya dikkat edin. Hamur çok Yoğrulursa ne olur?
Hamur çok Yoğrulursa ne olur?,
-- Hamurunuza yağ katmaya ve hamuru yağ sürerek açmaya özen gösterin. -- Hamurunuzun daha kolay kıvam alması ve pişerken çıtır çıtır olması için yoğurma sırasında içine süt katmayı ihmal etmeyin. Hamurda maya fazla olursa ne olur?
Hamurda maya fazla olursa ne olur?,
Aşırı karıştırmayı bırakırsanız, hamurunuzun dalgalandığını ve aşırı derecede gergin olduğunu fark edeceksiniz. Maalesef sorunu çözen yok. Ekmek bir kez fazla yoğrulursa, onu kurtarmak mümkün değildir ve en iyisi tamamen yeni bir parti başlatmaktır.