Camilere girerken nelere dikkat etmeliyiz? Camilere girerken nelere dikkat etmeliyiz?, Cami ziyaretinde ne yapılır?, Camiye girerken selam verilir mi?, Caminin kuralları nelerdir?, Cami Gezmek sevap mı?, Camiye giderken nelere dikkat etmeliyiz?
Camilere girerken nelere dikkat etmeliyiz?
Cami ziyaretinde ne yapılır?, a) Camiye giderken vakarlı olunmalı, sağ ayakla ve abdestli girilmeli, girerken Peygamber Efendimize salavat-ı şerife getirilmelidir. b) Camiye gelirken beden ve elbise temizliğine dikkat edilmelidir. c) Camiye girildiğinde vaaz ediliyor veya Kur'an-ı Kerim okunuyor ise sükûnetle dinlenilmelidir.
Cami ziyaretinde ne yapılır?
Cami ziyaretinde ne yapılır?,
a) Camiye giderken vakarlı olunmalı, sağ ayakla ve abdestli girilmeli, girerken Peygamber Efendimize salavat-ı şerife getirilmelidir. b) Camiye gelirken beden ve elbise temizliğine dikkat edilmelidir. c) Camiye girildiğinde vaaz ediliyor veya Kur'an-ı Kerim okunuyor ise sükûnetle dinlenilmelidir. Camiye girerken selam verilir mi?
Camiye girerken selam verilir mi?,
Günahımı affet, lütuf kapılarını benim için aç)” (Tirmizî, Salât, 231) diye dua edilir. Camiye, sağ ayakla, eûzü besmele çekilerek ve yukarıdaki dua okunarak girilir; kerahet vakti değilse iki rekât namaz kılınır, vaaz ediliyorsa veya Kur'ân okunuyorsa ses[1]sizce dinlenir. Caminin kuralları nelerdir?
Caminin kuralları nelerdir?,
Vaaz esnasında da selâm vermek uygun değildir. Camiye girildiğinde içeridekiler meşgulse selâm verilmez, değilse verilir. Cami Gezmek sevap mı?
Cami Gezmek sevap mı?,
- Camide boş bulduğumuz uygun bir yere oturmalıyız. İlerilere geçeceğiz diye cemaati rahatsız etmemeliyiz, - Vaaz ediliyor veya Kur'an-ı Kerim okunuyorsa, edep ve saygıyla dinlemeliyiz. - Camilere soğan, sarımsak kokan yiyecekler yiyerek gidip cemaati rahatsız etmemeliyiz. Camiye giderken nelere dikkat etmeliyiz?
Camiye giderken nelere dikkat etmeliyiz?,
Hadis-i şerifte buyurulduğu gibi “Abdest alıp namaz kılmak için, camiye gidenin, her adımında, bir sevap yazılır, bir günahı da affedilir. Cami ne kadar uzaksa, o kadar çok sevap kazanır. Camiye gelip de cemaatle namaz kılarsa günahları affedilir. Cemaate yetişemese yalnız kılsa bile, yine günahları affedilir.” Cami'ye nasıl girilir?
Cami'ye nasıl girilir?,
a) Camiye giderken vakarlı olunmalı, sağ ayakla ve abdestli girilmeli, girerken Peygamber Efendimize salavat-ı şerife getirilmelidir. b) Camiye gelirken beden ve elbise temizliğine dikkat edilmelidir. c) Camiye girildiğinde vaaz ediliyor veya Kur'an-ı Kerim okunuyor ise sükûnetle dinlenilmelidir. Camiye ne zaman gidilmez?
Camiye ne zaman gidilmez?,
Camiye sağ ayak ile girilir ve camiden çıkarken, önce sol ayak ile çıkılır. Uyûn-ül-besâirde deniyor ki: “Camiye girerken, girmeden evvel, önce sol, sonra sağ ayakkabı çıkarılır. Bundan sonra, önce sağ ayakla camiye girilir. Namaz kılmayan bir insana selam verilir mi?
Namaz kılmayan bir insana selam verilir mi?,
Peygamber (s.a.s.) “Ben âdetli kadının ve cünüp kimsenin mescide girmesini/mescitte bulunmasını helal görmüyorum.” Selamı var diyen birine ne denir?
Selamı var diyen birine ne denir?,
Namaz, kılmayana selam verilmez. Namaz başlı başına rahmet. O rahmeti reddettiği için Selamda verilmez. Cami adabı nelerdir?
Cami adabı nelerdir?,
Aleyküm selam "sana da selam" anlamına geliyor, o yüzden biri "şunun selamı var" dediğinde "sana da selam" denmeyeceğine göre doğrusu aleyhisselam (ona da selam) olmalı. Sizin üzerinizede selam olsun demekir. Çoğul ikinci kişi. Camide hayır için ne dağıtılır?
Camide hayır için ne dağıtılır?,
Namaz için mescite gelenlerin, kendi durumuna göre en temiz ve en güzel giysilerini giyinmeleri, cemaatı nefret ettirecek soğan, sarmısak gibi şeyleri namaz öncesinde yemekten sakınması insan, cemaata ve mescide olan saygının gereğidir. Kur'ân-ı Kerîm'de, "Ey Ademoğulları! Caminin üst katına ne denir?
Caminin üst katına ne denir?,
Cami çıkışı lokma döktürme, Türk kültüründe yaygın olarak yapılan geleneksel bir uygulamadır. Özellikle camilerin özellikle cuma namazı sonrası, bayram günlerinde veya dini kutlamaların ardından, cemaatin cami çıkışında bir araya gelerek hayır lokması dağıtılmasını ifade eder.